به گزارش یزدفردا: طبق آمار وبسایت NTT، آسیبهای ناشی از صاعقه آنقدرها که فکر میکنیم، نادر نیست. این شرکت میگوید هر سال در ژاپن 100 تا 200 میلیارد ین (تقریباً یکمیلیارد و 400 میلیون دلار) بهخاطر صاعقه خسارت وارد میشود و البته خسارتهای انسانی را نیز باید در نظر گرفت اما صاعقهگیرهای معمولی پوشش گستردهای ندارند و ممکن است نصب آنها دشوار باشد. NTT برای حلکردن این مسائل آزمایشهایی انجام داده و از پهپادهای مخصوص برای مهار صاعقهها استفاده میکند.
استفاده از پهپاد برای مهار صاعقه در ژاپن
شرکت NTT مجموعهای از تجهیزات نظارتی ساخته که میتواند خطرهای ناشی از صاعقه را در منطقه ارزیابی کند. وقتی ابرهایی با خطر رعدوبرق نزدیک شوند و نوسانات میدان الکتریکی مشاهده شود، این سیستم پهپادی به منطقه خطر ارسال میکند.

جالب اینکه این هواپیماهای بدون سرنشین کامیکازه نیستند؛ یعنی در اثر برخورد صاعقه نابود نمیشوند و به قفس مقاوم به صاعقه مجهزند. NTT در پرواز آزمایشی اواخر 2024، پهپادی که سیمی از آن آویزان بود تا بار الکتریکی را به زمین منتقل کند، به ارتفاع 300 متری فرستاد تا به ابر مشکوکی نزدیک شود. به ادعای NTT، این پهپاد پالس الکتریکی آن ابر را توانست اولین بار در جهان مهار کند.

هنگامی که صاعقه به پهپاد برخورد کرد، به لطف قفس محافظ توانست به پرواز خود ادامه دهد، اگرچه بخشی از آن ذوب شده بود. NTT میگوید این نکته کلیدی است که پهپاد میتواند پس از برخورد صاعقه همچنان در هوا بماند. این شرکت قبل از این آزمایش در دنیای واقعی، پهپادش را با جریان الکتریکی به اندازه 150 هزار آمپر تست کرده بود.
NTT قصد دارد به توسعه سیستم و پهپادهای خود ادامه دهد. این شرکت همچنین میخواهد دقت پیشبینی موقعیت صاعقه را بهبود بدهد. علاوهبراین، برنامههایی برای ذخیره ایمن انرژی رعدوبرق وجود دارد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 22,آوریل,2025